Paypal ervaringen – Gebruik geen paypal voordat het te laat is!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Mijn slechte ervaring met paypal begon al jaren terug. Een oude credit card die ik niet meer had, heb ik niet weg kunnen krijgen van mijn account, door de omslachtige stappen die doorlopen moesten worden via paypal. Uiteindelijk maar opgegeven en nu jaren later was ik genoodzaakt om weer eens gebruikt proberen te maken van paypal omdat de Amerikaanse website waar ik een product van wilde downloaden, alleen maar paypal als betaaloptie had. Ik had de toestemming om de account te gebruiken van een familielid van mij. Eerste betaling die ik heb gedaan, was gelukt doordat haar credit card aan was gekoppeld.

Daarna wilde ik met paypal nog iets bestellen van een andere website en kreeg ik de melding dat het betalen met een credit card niet mogelijk zou zijn?? Ik heb nota bene 10 minuten geleden nog bij een andere website iets betaald met mijn credit card via paypal. Ik werd daarna overspoeld met allemaal meldingen mbt verificatie. Waarom moet ik mezelf 10 keer verifiëren en verloopt het verificatieproces alsnog niet goed. Ik kies de optie verificatie per sms aan…geen sms..Ikd oe het nogmaals…geen sms van paypal. Hoe moet je je in godsnaam verifiëren als ze zelf geen verificatie sms versturen? Daarna zag ik een optie tussen staan waarbij je geverifieerd kon worden doordat paypal geautomatiseerd mij zou opbellen en ik vervolgens een 4 cijferige code zou kunnen opgeven. Dit werkte wel en ik was blij de code aan het intoetsen en ja hoor…paypal geeft aan dat de code onjuist is. Dit is ongelooflijk! Bloed kwam onder mijn nagels vandaan en vanuit andere plekken uit mijn lichaam.

Ok paypal…dan maar een andere manier proberen. Ik zal gewoon via ideal 40 euro overmaken naar mijn paypal account en daarna nogmaals proberen om mijn aankoop van 40 euro te verrichten via de webhsop. 3 keer raden…Het is Paypal niet gelukt om mij te verifiëren. Dit is toch te gek voor woorden. Wel in de tussentijd mijn geld afpakken terwijl ik niet geverifieerd ben,maar als het om betalen gaat, ho maar. Ik kon zelfs het geld niet weer terug storten op mijn eigen bankrekening. Ik dus via hun contact formulier optie aangevinkt en heel de bovenstaande tekst ingevuld, krijg ik een automatische bericht met allemaal vraag en antwoorden, waar mijn contactaanvraag helemaal geen betrekking op heeft en ik dus niet geholpen mee ben. Ze lezen je mail niet eens, maar je krijgt een automatische mail van hen nav de optie die je heb gekozen in het contact formulier. Ik ga niet nog eens een contact formulier invullen met dezelfde vraag. Steek die standaard vraag en antwoord mail van jullie maar diep in jullie Wallet.

Webshop eigenaren en iedereen die online diensten of producten aanbieden, raad ik aan geen paypal als betaaloptie toe te voegen op hun website, omdat je hierdoor als merchant veel klanten kunt mislopen, doordat potentiële klanten vaak niet met een credit card kunnen betalen, doordat paypal hen soort van dwingt om 10 tallen verificatie processen te doorlopen. Gevolg: Klant haakt af en zoekt product of dienst elders, waar wel andere betalingsmethodes worden geaccepteerd. Ik ben niet de enige die hierdoor heb geschopt bij de concurrent en mijn paypal ook direct heb gedeactiveerd. Ondernemers die alleen paypal aanbieden, denken vaak niet verder dan hun neus lang is. Wie zegt dat elke bezoeker van je website bereid is om met paypal te betalen. als 10 procent van je klanten al afhaakt doordat ze paypal zien als betaaloptie, loop je veel omzet mis. Daarnaast zijn er ook veel mensen die paypal ooit hebben gehad, maar niet meer weten hoe ze kunnen inloggen of een oude bankrekeningnummer aan gekoppeld hebben en allerlei andere soorten problemen hebben die eerst opgelost moeten worden via paypal zelf, alvorens zij een betaling kunnen verrichten. Dit kan weken duren en u krijt als webshop eigenaar tot die tijd geen geld binnen van de potentiële klant die op den duur ook geen potentiële klant meer is en zelfs tegen u zal keren, omdat hij of zij boos is dat je alleen maar paypal als betaaloptie aanbiedt. Denk dus goed na of de hoge transactie kosten die je betaalt voor een paypal aansluiting, de moeite waard is naast de vele potentiële klanten die je mis zou kunnen lopen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Paypal ervaringen - Gebruik geen paypal voordat het te laat is!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add Comment